Appassimento DOC
-
Bezpečný nákup
-
Po domluvě zavážíme vlastní dopravou
Luigy Dezzani využil zkušeností vinařů v oblasti Valpolicella a začal vyrábět víno appassimento z dosušovaných hroznů Dolcetto a Barbera. Obě dvě odrůdy pocházejí z nejlepších vinic v dané oblasti Piemonte.
Hrozny jsou sklízeny začátkem listopadu a dále šetrně dosušovány až do 50% hmotnosti. Po maceraci a kvašení se víno zušlechťuje několik měsíců v tancích a poté v láhvi.
Má temně rubínovu barvu, vůně je velmi intenzivní a komplexní s tóny lesního a červeného ovoce a jemného koření. Chuť je plná, měkce sametová a harmonická.
Podávejte při 18-20 ° C.
Minimální trvanlivost od sklizně 10 let v horizontální poloze.
Alkohol: 14 %
Zbytkový cukr: 5,5 g/l
Získaná ocenění: Gilbert a Gaillard 2017 - zlatá medaile
Berliner Wein Trophy 2017 - stříbrná medaile
Gilbert & Gaillard 2018 - zlatá medaile 92 bodů!!!